Τρίτη, 1 Μαΐου 2018

Ο Βαρουφάκης και τα κόκκινα γαρύφαλλα


Είχε αρκετή πλάκα η εμφάνιση με κόκκινα γαρύφαλλα του Γιάνη Βαρουφάκη στην Εργατική Πρωτομαγιά. Μόνο όσα κόκκινα γαρύφαλλα και αν βάλει, δεν μπορεί κάνει όσους διαθέτουν μνήμη να ξεχάσουν πως ήταν αυτός, ο οποίος πριν κλείσει ακόμα μήνας από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, παγίδευσε την κυβέρνηση υπογράφοντας προσωπικά την γνωστή κατάπτυστη συμφωνία με την τρόικα της 20ης Φλεβάρη. Αυτή η απολύτως αντικοινωνική συμφωνία υπήρξε το πρόπλασμα του τρίτου μνημονίου και θα ήταν η αιτία που θα έπεφτε τότε η κυβέρνηση αν η συμφωνία αυτή ερχόταν στη Βουλή, πράγμα που εμπόδισε το «Αριστερό Ρεύμα», απειλώντας ευθέως με την καταψήφισή της.

Όπως δεν μπορεί κανένας από αυτούς που γνωρίζουν να λησμονήσει, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης που άλλα έλεγε το πρωί, άλλα το μεσημέρι και άλλα το βράδυ. Ενώ υπήρξε και ο σφοδρότερος πολέμιος μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, την ώρα που αυτή η έξοδος ήταν ο μόνος δρόμος για να μην υποκύψει η κυβέρνηση στον εκβιασμό της ΕΚΤ και να μην συνθηκολογήσει με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο.

Τέλος, αν και δεν υπάρχει τέλος, όσοι διάβασαν το βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, έπεσαν από τα σύννεφα, βλέποντας τον Βαρουφάκη να έχει «λυσσάξει», απευθυνόμενος στον Τσίπρα, για να μην πάρει ο «αντιευρωπαϊστής» Λαφαζάνης οικονομικό υπουργείο, πολύ περισσότερο που, όπως γράφει στο βιβλίο του, έμενε έξω από τον οικονομικό υπουργικό κύκλο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με τον οποίο αυτός και ο Τσίπρας έχουν παρόμοιες απόψεις.

Τα γαρύφαλλα, όσο κόκκινα κι αν είναι, δεν μπορούν να κρύψουν ότι κάποιοι προσαρμόζονται ανάλογα με την εκάστοτε περίοδο για να υποδυθούν κάθε φορά διαφορετικούς ρόλους.


Κ.Τ.

1 Μαΐου 2018                                    Πηγή : iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου