Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018

Περί " Μαύρου Μετώπου" και συλλαλητηρίου στις 13/5

 

Εκ της διευθύνσεως


Στα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας για την Μακεδονία δεν συμμετείχα συνειδητά έχοντας πολλές ενστάσεις για τους διοργανωτές και τις προθέσεις τους και όχι για το ζητούμενο τους αυτό καθεαυτό .

Εύκολες ρητορείες και συνθήματα μαζί με προσπάθεια καπηλείας των εθνικών θεμάτων από όλες τις τάσεις της φασίζουσας δεξιάς του τόπου , των πιο συντηρητικών τάσεων της Ελλαδικής Εκκλησίας και όσων ήθελαν απλά να οδηγήσουν σε μια ανέξοδη εκτόνωση τον λαό , με έκαναν να να απέχω .

Αυτά τα συλλαλητήρια όμως δεν τα έκρυψαν τα συστημικά μέσα ενημέρωσης και αν στη Θεσσαλονίκη ήταν κάπως χλιαρά εστιάζοντας κυρίως στον Φράγκο , στην Αθήνα στήριξαν με θέρμη .

Στις 13 Μαίου θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ακόμα ένα . Στοιχηματίζω ότι όποιος κατοικεί στη πρωτεύουσα δεν το έχει αντιληφθεί . Το θέμα είναι ίσως λιγότερο πιασάρικο και έχει να κάνει με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων αξιωματικών που είναι όμηροι από το καθεστώς Ερντογάν . Έχει όμως και μια άλλη παράμετρο , μιλά και για την απελευθέρωση της πατρίδας . Κάτι που οι υπερπατριώτες των προηγούμενων είχαν μάλλον ξεχάσει . 

Όχι ούτε σε αυτό το συλλαλητήριο θα παρευρεθώ έχοντας ως ένα βαθμό τις ίδιες ενστάσεις παρόλο που οι επαγγελματίες πατριώτες δεν το στηρίζουν ( πράγμα θετικότατο ) όπως και η ντόπια και η τουρκική τηλεοπτική διαπλοκή . Όμως με κανένα τρόπο δε θα κατηγορήσω ως "Μαύρο Μέτωπο" όσους διοργανώνουν το συλλαλητήριο εκφράζοντας αστεία επιχειρήματα για την τοποθεσία του ή τη στήριξη του από αμφιλεγόμενες προσωπικότητες (όταν μάλιστα κάποιοι υπερευαίσθητοι πατριώτες δέχθηκαν να ανεμίζουν τα πλαστικά σημαιάκια τους δίπλα στον Άνθιμο τον Κασιδιάρη και το Σαμαριστάν) . Δε θα κρίνω προθέσεις και σε καμμία περίπτωση δε θα βγάλω το πατριωτόμετρο .

Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τις παραλείψεις μας . Οι εύκολες κατηγορίες συνήθως επιστρέφουν σε αυτούς που τις εκστομίζουν . Ο ρόλος του καθενός και αν είναι ύποπτος ή όχι στο τέλος θα κριθεί από την Ιστορία .

Υστερόγραφο

Έχοντας καεί στον χυλό πλέον φυσάω και το γιαούρτι . Αν οι διοργανωτές του Κυριακάτικου συλλαλητηρίου κάνουν πράξη την εξαγγελία τους ότι θα παραμείνουν στο Σύνταγμα μέχρι να φύγει το κατοχικό καθεστώς θα τους συμπαρασταθώ έστω και καθυστερημένα . Από εκτονώσεις έχουμε χορτάσει , αυτό που μας λείπει είναι η αντίδραση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου